The Award Winning Supplier for Customised Museum Shop Products

Museum tips for the Christmas break

Museumtips voor de kerstvakantie

De leukste museumuitjes voor deze kerstvakantie! De kerstvakantie is een geschikt moment om er met het gezin op uit te gaan en de mooiste musea te bezoeken. In deze blogpost vind je bijzondere museumexposities van dit moment en aan de hand van deze exposities kijken we terug op een aantal Lanzfeld maatwerkprojecten van het afgelopen jaar.

Pokémon in het Van Gogh Museum

De Pokémon expositie in het Van Gogh Museum behoeft nauwelijks een introductie. Op het gebied van merchandising en licensing is deze tentoonstelling een van de meest bijzondere samenwerkingen in de geschiedenis. De beelden van de uitzinnige bezoekers en museumshop klanten gingen de wereld over. Lanzfeld Editions had de grote eer om voor deze expositie in het Van Gogh Museum verschillende producten voor de museumwinkel te mogen maken.

Pikachu, Eevee en Snorlax en vele andere Pokémon zijn nog tot en met 7 januari 2024 terug te vinden in het Van Gogh Museum. Vergeet tussendoor niet te genieten van de prachtige werken van Vincent van Gogh!

Pokémon in het Van Gogh Museum: nog tot 7 januari 2024

Ook in het Van Gogh Museum:

Van Gogh aan de Seine – Van Gogh Museum Amsterdam

In deze baanbrekende tentoonstelling ontdek je waarom het gebied langs de Seine rondom Asnières een cruciale plek was voor de artistieke ontwikkeling van Vincent van Gogh, Paul Signac, Georges Seurat, Emile Bernard en Charles Angrand. 

De tentoonstelling laat zien hoe stad en landschap veranderden door de industriele revolutie en de industralisatie. Vijf kunstenaars, Vincent van Gogh, Georges Seurat, Paul Signac, Emile Bernard en Charles Angrand, trokken naar de oevers van de Seine om te schilderen. Met hun ezel in het groen legden ze de radicale tegenstellingen vast die ze in het gebied tegenkwamen: recreërende dagjesmensen in de weelderige natuur tegenover de rokende schoorstenen en braakliggend terrein. 

‘Van Gogh aan de Seine’ – nog tot 14 januari 2024. Meer informatie op www.vangoghmuseum.nl

Ai Weiwei. In Search of Humanity – Kunsthal Rotterdam

Ai Weiwei is een van de meest toonaangevende kunstenaars van dit moment. In de Kunsthal Rotterdam is een grootschalige tentoonstelling opgezet van deze beroemde kunstenaar, mensenrechtenactivist en criticus van autoritaire machtssystemen.

‘Ai Weiwei. In Search of Humanity’ is zijn meest volledige overzichtstentoonstelling tot nu toe. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van de ruim vier decennia durende carrière van Ai Weiwei, met schilderijen, culturele readymades, LEGO-werken, sculpturen, installaties, fotografie en videokunst. Het bevat belangrijke werken uit al zijn creatieve fasen.

‘Ai Weiwei. In Search of Humanity’ is een indrukwekkende expositie en echte must-see voor een ieder die zich wil laten onderdompelen in de onnavolgbare wereld van criticus Ai Weiwei. 

Let op: de tentoonstelling trekt veel bezoekers, plan je bezoek op tijd! En: breng een bezoekje aan de Kunsthal Shop, Lanzfeld Editions heeft voor deze bijzondere expositie merchandise verzorgd. 

‘Ai Weiwei. In Search of Humanity’ – nog tot 3 maart 2024. Meer informatie op www.kunsthal.nl

Op reis met Vincent – Drents Museum Assen

In het Drents Museum wordt de Drentse periode van Vincent van Gogh uitgelicht in de expositie ‘Op reis met Vincent’. Maak kennis met misschien wel het minst bekende werk van de wereldberoemde schilder en volg Vincent tijdens zijn omzwervingen door het Drenthe van 1883.

Bezoekers van de tentoonstelling stappen samen met Vincent in de trein, kijken door zijn ogen naar het Drentse landschap en ontmoeten de tijdgenoten en inspiratiebronnen die belangrijk voor hem zijn tijdens zijn verblijf in Drenthe, zoals Jacob van Ruisdael, Jean-Francois Millet en Anton Mauve.

Nooit eerder was de Drentse periode van Vincent van Gogh onderwerp voor zo’n grote tentoonstelling.  Voor het eerst zijn zoveel mogelijk werken uit zijn Drentse oeuvre te zien. 

Lanzfeld Editions verzorgt in nauwe samenwerking met het museum vele producten die te vinden zijn in de museumwinkel van het Drents Museum.

De expositie van Vincent van Gogh is nog te zien tot 7 januari 2024. Meer informatie op www.drentsmuseum.nl

De kinderen van de Haagsche school – Panorama Mesdag Den Haag

Ontroerend, vermakelijk, schrijnend en intiem

De expositie ‘Kinderen van de Haagsche school’ toont een inkijk op de leefwereld van kinderen aan het eind van de 19e eeuw. Op de schilderijen en tekeningen van roemrijke Haagse Schoolschilders zoals Hendrik Willem Mesdag, Suze Robertson, Jozef Israëls en Jacob Maris, en tijdgenoten als Thérèse Schwartze en Barbara van Houten komen de kinderen tot leven, intiem, soms ontroerend, soms schrijnend. 

Je ziet kinderen die meewerkten met hun ouders op het land, bij het binnenhalen van de vis, of die bijvoorbeeld werkten als dienstmeisje of mandenvlechter. Kinderen kortom, die meedraaiden in en buiten het gezin, gericht op overleven. Dit staat in groot contrast met de intieme portretten die de schilders van hun eigen kinderen maakten. 

De tentoonstelling bestaat uit circa 45 schilderijen en tekeningen afkomstig uit museale- en privécollecties, waaronder niet eerder getoonde tekeningen uit de eigen collectie van Museum Panorama Mesdag.

Van 16 december 2023 tot 20 mei 2024. Meer informatie op www.panorama-mesdag.nl

Het Kröller-Müller Museum en De Hoge Veluwe – Otterlo

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo is door de ligging in het midden van het Nationale Park De Hoge Veluwe op elke tijd van het jaar een belevenis. Het park bestaat uit bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen en is het leefgebied van onder andere herten, moeflons en wilde zwijnen. Wandelend of op een gratis Witte Fiets kun je alle landschappen ontdekken, om vanzelf uit te komen bij het museum. De collectie van het Kröller-Müller Museum is van wereldfaam, en omvat vele werken van de beroemdste kunstenaars uit de kunstgeschiedenis van de 19e en de 20e eeuw. In het museum vind je een grote collectie impressionistische werken van Van Gogh, Monet en Seurat, en daarnaast werken van Picasso, Mondriaan, Van der Leck, Renoir. In de prachtige beeldentuin zijn werken van onder andere Christo, Jean Dubuffet en Henry Moore te bewonderen.

Dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 – 17.00hr, gesloten op 1 januari. Meer informatie op www.krollermuller.nl

 

Lanzfeld Editions: Museum Merchandise voor tijdelijke exposities

Lanzfeld Editions is specialist op het gebied van museum merchandise. Voor de bijzondere exposities die in dit artikel genoemd worden zijn wij trots dat we in nauwe samenwerking met deze musea producten op maat hebben mogen maken. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en sta versteld van ons aanbod!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Magnetic Items
Fridge Magnets
Fridge Magnets on Cards
Epoxy & Glass Magnets
Epoxy Magnet Sets
Flexible Magnets
Mini Magnet Sets
Solid Magnet Sets